Mobile menu trigger

Materialen kasten

Bijenkasten en bijenkorven zijn vooral gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Kasten mogen van verlijmd hout zijn gemaakt, maar dan moet er bewijs zijn dat de lijm geen stoffen bevat die schadelijk zijn voor het milieu of de bijenproducten. Kasten van kunststof zijn niet toegestaan. De materialen waarvan de kast of de korf is gemaakt, mogen het milieu of de producten die de bijen maken niet verontreinigen.

Niet-natuurlijke onderdelen zijn wel toegestaan. Denk aan metalen afstandstrippen, bedrading van raampjes, kunststof of metalen moerroosters, bodemgaas, plastic afdekking van de bodem en kunststof voerbakken.

De bijenkasten worden geverfd met verf op water- of lijnoliebasis. Chemisch-synthetische verf is niet toegestaan. Lijmen zijn vrij van chemisch-synthetische stoffen.

In de kasten mogen alleen natuurlijke producten als propolis, bijenwas en plantaardige oliën worden gebruikt.

Reinigen en desinfecteren gebeurt mechanisch of met heet water.


Omschakelen

Als u bij het begin van de omschakeling kasten heeft die zijn gemaakt van verlijmd hout zoals multiplex, mag u die alleen gebruiken als ze met onschadelijke verf zijn behandeld. U moet dat kunnen aantonen.Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle