Mobile menu trigger

Materialen kasten

Bijenkasten en materialen zijn hoofdzakelijk gemaakt van natuurlijk materialen, die geen verontreinigingsgevaar voor het milieu en bijenteeltproducten opleveren. Kasten en/of korven zijn daarom van hout of andere natuurlijke materialen. Kunststof kasten zijn niet toegestaan.

Bij de start van de omschakeling mogen aanwezige houten verlijmde kasten (bijvoorbeeld multiplex) gebruikt worden, mits ze met onschadelijke verf zijn behandeld en u dit kan aantonen. Nieuw aan te schaffen kasten mogen niet van verlijmd hout zijn gemaakt, tenzij aantoonbaar is dat de lijm geen schadelijke stoffen voor het milieu bevat.
Niet-natuurlijke onderdelen zijn wel toegestaan. Zoals metalen afstandstrippen, bedrading van raampjes, kunststof of metalen moerroosters, bodemgaas en plastic afdekking, kunststof voerbakken. Chemisch-synthetische verf is niet toegestaan. De bijenkasten worden geverfd met verf op water- of lijnoliebasis. Lijmen zijn vrij van chemisch-synthetische stoffen. Het reinigen en desinfecteren van kasten gebeurt mechanisch of thermisch.


Let op

Deze wet-en regelgeving is geldig t/m 31-12-2021.

Kijk hier voor informatie over de nieuwe wetgeving, of hier voor de wetteksten.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle