Mobile menu trigger

Interviews

Interviews

Via de interviews vertellen onze medewerkers over hun werk. Inspecteurs delen wat ze meemaken tijdens hun inspecties bij biologische bedrijven. Zo krijgt u als lezer een inkijkje in het werk van Skal.

08-10-2021

Achter de schermen: Antoon Huntelerslag, specialist Regulering en Controle

Skal is toezichthouder op de biologische keten in Nederland, maar is ook verantwoordelijk voor de handel in biologische producten tussen Nederland en landen van buiten de EU.

image
26-03-2021

Achter de schermen: Arno Berg, inspecteur

Als mentor is inspecteur Arno Berg betrokken bij een nieuwe taak van Skal: het certificeren van supermarkten en marktkramen die biologische producten verkopen die ze niet voorverpakt binnen krijgen.

image
11-12-2020

Achter de schermen: Tonia Bennink, Inspecteur Levensmiddelen

Tonia Bennink gebruikt al haar zintuigen als ze een bedrijf inspecteert. Horen, zien, ruiken en voelen, daar draait het volgens haar om. “Non-verbaal gedrag van mensen kan minstens zo belangrijk zijn als wat er gezegd wordt.”

image
26-11-2020

Achter de schermen: Richard Soons, Specialist Toezicht en Ontwikkeling

Iedereen die aangeeft biologische voedingsmiddelen, diervoeding, planten, zaden en/of bloembollen te verkopen, heeft de plicht vanuit de biologische eu-verordening om zich hiervoor aan te melden én te laten certificeren. In Nederland heeft LNV deze taak – certificeren en toezichthouden – aan Skal toegewezen. Richard Soons vertelt waarom Skal de komende...

image
13-11-2020

Vriendelijk waar het kan, streng én snel waar het moet

In dit interview vertelt Skal-directeur Nicolette Klijnhout over online inspecties tijdens de lockdown, effectief toezicht en de nalevingsbereidheid van biologische bedrijven.

image
22-10-2020

Achter de schermen: Sara Kuijer, projectleider Business2Consumers

Vanaf 2021 gaat Skal ook de verkooppunten van biologische producten certificeren. Daar weet Sara Kuijer als projectleider Business2Consumers alles van.

image
04-09-2020

Skal en Bionext: ieder eigen rol in groei bio-markt

In een dubbelinterview praten Skal-directeur Nicolette Klijnhout en Michaël Wilde, directeur van brancheorganisatie Bionext, over de gevolgen van de groei.

image
11-08-2020

Achter de schermen, Hindrik Swarts, proces- en informatieanalist

Als proces- en informatieanalist analyseert Hindrik Swarts de informatiebehoefte binnen de verschillende processen van Skal. Het is van belang dat binnen alle processen de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar is.

image
16-06-2020

Achter de schermen, Monique Wellink, management-assistent/kwaliteitsmedewerker

Skal voert inspecties uit bij geregistreerden, maar staat zelf ook onder toezicht van verschillende instanties. Onder leiding van Monique Wellink, management-assistent en kwaliteitsmedewerker, is onlangs met goed gevolg de jaarlijkse audit van de Raad van Accreditatie afgerond. “We liggen onder verschillende vergrootglazen.”

image
12-06-2020

Achter de schermen, Suzan Abbink, certificatiemedewerker levensmiddelen

De certificatiemedewerkers zijn het tweede paar ogen van de inspecteurs. Suzan Abbink is een van hen. “Wij controleren de rapportages en geven een bio...

image
10-06-2020

Achter de schermen: Redmer van der Leest, certificatiemedewerker landbouw

Zorgvuldigheid is het sleutelwoord rond betrouwbare biologische producten, vindt certificatiemedewerker landbouw Redmer van der Leest. “We vragen zorgvuldigheid van de bedrijven, dus die moeten we zelf ook betrachten.”

image
20-05-2020

Achter de schermen: Akke Menno Horsman, Team Toezicht en Ontwikkeling/Projectleider Nieuwe Bio-verordening.

Op 1 januari 2021 treedt de nieuwe EU bio-verordening in werking. Dit heeft consequenties voor de werkwijze van Skal en dus ook voor de bio-gecertifi...

image
1 2 >
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle