Mobiel menu trigger

Zoekt u een bio-bedrijf?

Het bio-certificaat van biologische bedrijven is vanaf 2024 volledig omgezet naar TRACES. U kunt zoeken naar biologisch gecertificeerde bedrijven in Europa via de website van TRACES. Trade Control and Expert System (TRACES) is het centrale Europese systeem waarin onder meer biologische certificaten voor bedrijven in Europa beschikbaar worden gesteld.

Veranderingen bio-certificaat

  • Het Europese format kent een andere vormgeving en volgorde van de certificatiegegevens dan het eerdere Nederlandse format met Skal-opmaak en Skal-logo. Een ander verschil is dat het TRACES bio-certificaat werkt met een digitale handtekening.
  • Sublocaties en (winkel)vestigingen staan op het bio-certificaat van de hoofdlocatie vermeld, met de gecertificeerde bedrijfsactiviteiten per sublocatie. In TRACES hebben sublocaties of vestigingen geen eigen bio-certificaat.
  • Op het Traces bedrijfscertificaat worden alle productcategorieën vermeld die van toepassing kunnen zijn voor de gecertificeerde bedrijfsactiviteiten. Het is mogelijk dat niet al deze categorieën van toepassing zijn op het betreffende bedrijf.

Bio-certificaat in andere taal dan Nederlands downloaden?

Wilt u het bio-certificaat in een andere taal downloaden? In TRACES wijzigt het certificaat mee met de taal die is geselecteerd (pulldown-menu rechtsboven). U kunt het bio-certificaat dus in vele talen opvragen. De ondertekende versie is vooralsnog alleen in het Nederlands beschikbaar.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle