fruitteelt opslag
fruitteelt opslag

Biologisch

EU Organic Logo Colour rgbBiologische producten zijn te herkennen aan het biologische keurmerk. Skal Biocontrole zorgt ervoor dat biologische producten ook daadwerkelijk aan de biologische wetgeving voldoen. Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. De biologische productie is in Nederland de laatste jaren flink toegenomen. Momenteel staan bijna 5000 boeren en overige fabricanten onder toezicht van Skal. 

Voor consumenten
Bent u consument en heeft u vragen over biologische producten, stel ze dan aan Bionext. Zij hebben een lijst met veelgestelde vragen over biologische voeding. Staat uw vraag er niet bij? Stel hem dan via de mail.  Belt u liever? Dat kan ook. De Biologische vragenlijn van Bionext is vier dagen per week bereikbaar, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur. Het nummer is 030 - 233 99 70.

Voor ondernemers
Wie erover denkt om biologisch te gaan produceren, vervaardigen of verhandelen doet er verstandig aan zich eerst breed te oriënteren.  Wilt u zich door ons laten certificeren dan kunt u zich hier aanmelden.

demeterBent u daarnaast geïnteresseerd in de biologisch-dynamische landbouw? Verdiep u dan in de websites van Demeter en de BD-vereniging.

 

EKOkeurmerk

Bent u geïnteresseerd in het EKO-keurmerk op uw product? Of wilt u meer weten over eko? Neem dan contact op met  Stichting EKO-keurmerk en word licentiehouder. Het nationale EKO-keurmerk is  - anders dan het Europese biologische keurmerk -niet verplicht. De betekenis van het EKO-keurmerk is trouwens iets veranderd: het wil zeggen dat deze biologische bedrijven nóg duurzamer willen werken dan de Europese regels voor biologische landbouw en voeding voorschrijven.