Mobile menu trigger

Nieuws

Nieuws

Hieronder vindt u onze nieuwsitems:

26-09-2023

Bij-zondere gecertificeerde: Imkerij de Oase

Als een woestijnherder reist beroepsimker Elmar Mook naar eigen zeggen met zijn bijen van oase naar oase. Om zijn honing biologisch te mogen noemen, moet hij zorgen dat zijn bijen uit de buurt blijven van gangbare gewassen en bewijzen dat de bronnen van nectar en stuifmeel toegestaan zijn. Hiervoor levert...

image
20-09-2023

Niet-toegestaan glufosinaat aangetoond in biologische producten

Er wordt glufosinaat teruggevonden in diverse biologische importproducten. Glufosinaat is een niet selectief, breedspectrum herbicide dat qua structuur en werkwijze lijkt op glyfosaat. Glufosinaat is niet toegestaan tijdens de teelt van biologische producten. In monsternames en analyses moet rekening worden gehouden met dit risico.

image
05-09-2023

VK stelt verplichting COI bij import vanuit de EU opnieuw uit

De Britse regering stelt de verplichting om bij biologische handel vanuit de Europese Unie (EU) naar het Verenigd Koninkrijk (VK) een Certificate of Inspection (COI) mee te sturen opnieuw uit. De ingangsdatum is nu verzet naar 1 februari 2025.

image
22-08-2023

Net gecertificeerd: NOVITALIA

NOVITALIA is een groothandel die vergelijkbaar is met de Hanos of de Makro, het assortiment is alleen volledig Italiaans. Eigenaar en Italië-gek Arnoud Zuijdendorp heeft het bedrijf onlangs laten certificeren. ‘Skal heeft ons wel beter gemaakt’.

image
17-08-2023

Extra toezicht op bedrijven met percelen op afstand

De komende maanden voert Skal inspecties uit bij landbouwbedrijven die percelen hebben op grote afstand van de hoofdlocatie van het bedrijf.

image
15-08-2023

Start tweede inspectie bij hoog risico bedrijven

Skal voert momenteel inspecties uit bij bedrijven die dit jaar ingedeeld zijn in toezichtarrangement hoog. Bedrijven die in dit toezichtarrangement vallen worden twee keer per jaar geïnspecteerd.

image
18-07-2023

Overgangsregeling voor inspectie van ontheffingen bij onthoornen

Op 1 augustus 2023 gaat een overgangsregeling in voor de inspectie op ontheffingen bij het onthoornen van jonge dieren. Vanaf die datum schrijft Skal geen afwijkingen meer als een ontheffing op dierniveau bij het onthoornen bij jonge dieren ontbreekt.

image
13-07-2023

Uitspraak Raad van State in zaak over Wob-verzoek RTL

Op 12 juli heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de zaak over het openbaar maken van bedrijfsnamen door Skal. RTL had op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) verzocht om openbaarmaking, maar Skal weigerde dit vooralsnog op basis van privacywetgeving.

image
28-06-2023

Vak 10 op het COI: grenscontrolepunt of punt van vrijgave voor het vrije verkeer?

In vak 10 op het COI moet het punt van vrijgave voor het vrije verkeer of het grenscontrolepunt worden ingevuld. Welke van de twee, dat is afhankelijk van de controles op de zendingen.

image
27-06-2023

Net gecertificeerd: Eco Worldwide Solutions

Ook in de biologische keten is soms ongediertebestrijding nodig. Sinds kort zijn de milieuvriendelijke laagzuurstofkamers van Eco Worldwide Solutions (EWS Group) door Skal gecertificeerd. Hierdoor kunnen insecten en andere ongewenste diertjes bestreden worden zonder de biologische keten te verbreken.

image
31-05-2023

Net gecertificeerd: Lekker BUH

De familie Arns runt een buffelhouderij en kaasmakerij in het Gelderse Zevenaar. Een deel van het assortiment is al biologisch gecertificeerd door Skal. Als de omschakelingsperiode van de buffelhouderij er straks op zit, wordt er alleen nog maar biologisch verkocht.

image
30-05-2023

Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart

In de biologische landbouw is weidegang of uitloop voor dieren een belangrijk uitgangspunt. Daarom voert Skal de komende tijd onaangekondigde inspecties uit om te controleren of de verplichte weidegang in de praktijk wordt gebracht.

image
1 2 >
Archief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle