Mobile menu trigger

Herkomst van pluimvee

Aankoop van kuikens voor de leg

Voor de eierproductie zet u biologische eendagskuikens op. Zijn er geen biologische eendagskuikens? Dan mag u niet-biologische eendagskuikens aankopen. U moet kunnen aantonen dat op dat moment geen biologische kuikens beschikbaar waren. Voordat u niet-biologische eendagskuikens opzet, vraagt u een ontheffing aan bij Skal Biocontrole.

Aankoop van kuikens voor de vleesproductie

Voor de vleesproductie zet u biologische eendagskuikens op. Zijn er geen biologische eendagskuikens? Dan mag u niet-biologische kuikens opzetten, maar ze moeten wel jonger zijn dan 3 dagen. Voordat u niet-biologische kuikens opzet, vraagt u een ontheffing aan bij Skal Biocontrole. Dit geldt voor elke keer dat u niet-biologische kuikens wilt opzetten. De omschakelperiode voor vleespluimvee is 10 weken.

Een ontheffing aanvragen voor de aankoop van niet-biologisch pluimvee kan via Mijn.Skal.nl, kies de tegel Ontheffingen. U kunt hier inloggen.

Veehouders die biologische dieren in Nederland willen aanbieden kunnen gratis gebruik maken van de database op de website www.organicxlivestock.nl. Deze dienst wordt aangeboden door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle