Mobiel menu trigger

Hoe noemt u uw producten tijdens de omschakeling?

In de periode van omschakeling zijn uw percelen nog niet biologisch. De oogst is dus ook niet biologisch en u mag de producten dus ook niet biologisch noemen. Wat zijn ze dan wel?

  • In de eerste 12 maanden na de startdatum van omschakeling zijn gras en andere geoogste producten nog niet biologisch. U mag geen verwijzing naar biologisch gebruiken.
  • Vanaf 12 maanden na de startdatum van omschakeling mag u de term ‘in omschakeling op de biologische landbouw’ gebruiken. Dat geldt voor de oogst van grasland, gewassen en overblijvende gewassen. Deze term gebruikt u zo lang uw percelen nog niet biologisch zijn gecertificeerd.

De aanduiding “in omschakeling” mag u alleen gebruiken voor geoogst product van percelen die als “in omschakeling” op uw certificaat staan.

Zodra uw percelen biologisch zijn gecertificeerd, mag u uw oogst biologisch noemen. De regels verschillen per gewas:

  • Grasland: 24 maanden na de startdatum van de omschakelingsperiode is de oogst biologisch.
  • Akkerbouwgewassen: de oogst is biologisch als de gewassen 24 maanden na de startdatum van de omschakelingsperiode zijn gezaaid, geplant of gepoot.
  • Overblijvende gewassen (zoals boomgaard, asperges): 36 maanden na de startdatum van de omschakelingsperiode is de oogst biologisch.

De aanduiding “biologisch” mag u alleen gebruiken voor geoogst product van percelen die als “biologisch” op uw certificaat vermeld staan.

Wilt u meer weten over hoe uw producten mag noemen? Lees hier verder.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle