Mobile menu trigger

Eigen verklaring

De bedrijfsadministratie geeft inzicht in de processen die spelen op uw bedrijf. Facturen geven inzicht in de financiële stromen. Leverbonnen en vervoersdocumenten (zoals een VDM, VZC of CMR) geven inzicht in de fysieke stromen.

In sommige gevallen is een leverbon minder vanzelfsprekend, bijvoorbeeld wanneer u kuilbalen of een koe aankoopt van een biologische collega. Om tóch te kunnen aantonen dat het een biologisch product betreft, kan men in zo’n geval gebruik maken van een eigen verklaring. Een eigen verklaring is een formulier dat (correct ingevuld én ondertekend) de bio-status van het geleverde product verklaart. De formulieren zijn dus van belang voor de aantoonbaarheid van de bio-status.

Let op! Levert u een product “in omschakeling op de biologische landbouw” zorgt u er dan voor dat u de bijhorende aanduiding “in omschakeling” kiest op het formulier van de eigen verklaring. Indien géén van beide vakjes worden aangekruist is de eigen verklaring ongeldig.

Wanneer de juiste aanduidingen al worden gehanteerd op een bijgevoegde leverbon, is het toevoegen van een eigen verklaring overbodig. De juiste aanduidingen voor leverbonnen vindt u in de bio-checker van Skal.

Mijn.skal.nl

U vindt het formulier Eigen verklaring op mijn.skal.nl onder de tegel 'Downloads'.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle