Mobiel menu trigger

TRACES NT

Gaat u uit een derde land in ons land of Europa een biologisch product verkopen? Dan heeft u een Certificaat voor inspectie (COI) voor het invoeren van biologische producten nodig en is het nodig dat u gecertificeerd bent voor import/ eerst geadresseerde.

Een importeur kan een COI elektronisch aanvragen. Bij het inklaren van de goederen moet de douane dit certificaat ondertekenen en na ontvangst van de goederen moet de eerste geadresseerde dit COI ondertekenen.

Een bio zending kan wel of niet een samenloop hebben met:

TRACES NT

Voor het elektronisch en online aanvragen en aftekenen van een COI gebruikt u de applicatie Trade Control and Expert System New Technology (TRACES NT).

Inloggen in TRACES NT

Voordat u in TRACES NT kunt werken, vraagt u als gebruiker eerst een EU-login account aan. Dit account vraagt u aan op naam van een persoon en met het e-mailadres van het bedrijf.

Kijk op de website van TRACES om te lezen:

  • hoe u een EU-login account aanvraagt;
  • hoe u uw account koppelt aan het bedrijf dat Skal heeft geregistreerd of al staat geregistreerd in TRACES NT.

Skal controleert en valideert deze aanvraag. Nadat uw account is geactiveerd, kunt u in TRACES NT inloggen en kunt u controlecertificaten voor de invoer van biologische producten aanvragen.
Is uw bedrijf als importeur of eerste geadresseerde pas sinds kort gecertificeerd door Skal? Dan staat het bedrijf niet direct in TRACES NT geregistreerd. Skal voert deze registratie meestal binnen een werkweek uit.

Als u werkt via een inklaringsagent valt het instrueren van de inklaringsagent onder uw verantwoordelijkheid.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle