Mobile menu trigger

TRACES

Traces staat voor Trade Control and Expert System. Het is een web-based certificeringsinstrument dat al langer door de Europese Unie wordt gebruikt om de invoer en uitvoer van levende dieren en dierlijke producten binnen en buiten onze grenzen te controleren. Het wordt nu ook gebruikt voor invoercontroles van biologische producten.
De Europese Commissie beoogt met elektronische certificaten een betere controle op de invoer en een eenvoudige tracering van beweging van zendingen.
Om een e-COI aan te vragen in TRACES moet u een EU-inlog account aanmaken dat u koppelt aan uw bedrijf. Dit account kunt u pas aanmaken nadat u het bio-certificaat voor import en/of eerst-geadresseerde heeft behaald. In de Login Guide staat beschreven hoe u een account aanmaakt. Nadat uw account is aangemaakt kunt u in TRACES inloggen en een e-COI aanvragen. In de Quick Reference Guide leest u stap voor stap na hoe de procedure van inloggen in TRACES, aanvragen en aftekenen van een certificaat verloopt. Ook een aangifte agent kan via TRACES een zogenaamd responsible for load account aanmaken.
Als u werkt via een inklaringsagent valt het instrueren van de inklaringsagent onder uw verantwoordelijkheid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle