Mobile menu trigger

Douane en TRACES

Via TRACES maakt de Douane uw elektronische Certificaat voor inspectie (e-COI) geldig en tekent deze, waarna het rechtsgeldig is. Pas daarna mogen de geïmporteerde biologische- of producten in omschakeling in de handel worden gebracht. Zonder een geldig Certificaat van inspectie verliest de partij haar biologische status of de status van product in omschakeling. U mag de producten dan niet als biologisch of product in omschakeling verhandelen of be- of verwerken.

Wegvoeringsverklaring

Dit is het bewijs dat de Douane een partij heeft beoordeeld en vrijgegeven. Deze verklaring wordt pas afgegeven na eventuele monstername door de Douane. Skal accepteert deze wegvoeringsverklaring als tijdelijk bewijs dat de partij door de Douane is vrijgegeven en verhandeld mag worden als biologisch.

Een voorwaarde is dat de verklaring de partij identificeert en dat de goederenomschrijving naast de productnaam de term ‘biologisch’ weergeeft.
De wegvoeringsverklaring wordt na de afhandeling automatisch vanuit het digitale systeem van de Douane verstuurd aan de inklaringsagent.

Bekijk het handboek van de douane

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle