Mobile menu trigger

Ingangscontrole bij import van buiten Europa

Als eerst geadresseerde (of importeur die zelf ontvangt) controleert u alle biologische producten op de volgende punten:

  • Merktekens
  • Benamingen
  • Hoeveelheden

De gegevens op het certificaat voor invoer en de partij moeten overeenkomen. Ook de verpakking/container dient gesloten te zijn, zodat verwisseling van de partij niet mogelijk is (geweest). Deze controle registreert u door het certificaat voor invoer af te tekenen in vak 21 (een certificaat voor invoer heeft altijd dezelfde lay-out). Het originele certificaat voor invoer is eigendom van de importeur en tijdens inspecties altijd aanwezig. De eerst geadresseerde houdt in zijn administratie een registratie bij van alle ontvangen partijen, bijvoorbeeld door alle kopieën van de certificaten voor invoer te bewaren.
Als tijdens de ingangscontrole er iets niet klopt en u aan de biologische status van het product twijfelt, brengt u Skal Biocontrole hiervan op de hoogte. Alle partijen die u via Nederland importeert, worden door de Douane rechtstreeks aan ons gemeld. Hiervoor hoeft u niets te doen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle