Mobile menu trigger

Douane en TRACES

Via TRACES maakt de Douane uw e-COI geldig en tekent en stempelt het origineel in vak 20, waarna het rechtsgeldig is. Pas daarna mogen de geïmporteerde biologische producten verkocht worden. Zonder een geldig origineel getekend en gestempeld Certificaat van Invoer verliest de partij haar biologische status en mag u de producten niet als biologisch verhandelen. (zie artikel 13, van de Verordening 1235/2008).
De afhandeling van een inklaring en het certificaat voor invoer wordt snel verwerkt bij de Douane. Na het afstempelen en tekenen ontvangt u het Certificaat voor Invoer retour. Voor biologische partijen is het niet mogelijk gebruik te maken van een maandaangifte omdat de vereiste controlecertificaten dan niet beschikbaar zijn. Als u het originele Certificaat voor Invoer (nog) niet gestempeld en retour heeft ontvangen kunt u gebruik maken van een wegvoeringsverklaring (toestemming tot wegvoering). Dit is het bewijs dat de Douane een partij heeft beoordeeld en vrijgegeven. Deze verklaring wordt pas afgegeven na eventuele monstername. Skal accepteert deze wegvoeringsverklaring als tijdelijk bewijs dat de partij door de Douane is vrijgegeven en verhandeld mag worden als biologisch. Een voorwaarde is dat de verklaring de partij identificeert en dat de goederenomschrijving naast de productnaam de term ‘biologisch’ weergeeft. Het originele Certificaat voor Invoer moet in bezit komen van de importeur.
Deze wegvoeringsverklaring wordt na de afhandeling automatisch vanuit het digitale systeem van de Douane verstuurd aan de inklaringsagent.
Lees meer op de website van de Douane.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle