Mobile menu trigger

Voor Landbouwers: Hoe bereid ik goed en volledig een inspectie voor?

image

U bent een biologische landbouwer of u heeft zich hiervoor aangemeld bij Skal. Dit houdt in dat u geïnspecteerd wordt door Skal. Het beoordelen van een risicoanalyse is één van de onderdelen die aan bod komt tijdens een inspectie van Skal.

De risicoanalyse stelt u zelf voorafgaand aan de inspectie op, zodat de inspecteur hem tijdens de inspectie kan inzien. De risicoanalyse komt zowel aan bod bij een zogenaamde Periodieke inspectie als bij een Toelatingsonderzoek (eerste bezoek bij een nieuw bedrijf).

Voorbeeld risicoanalyse

Hoe bereidt u een goede risicoanalyse voor? Om u te helpen met het opstellen van een volledige risicoanalyse, heeft Skal een voorbeeld risicoanalyse Landbouw voor u gemaakt. Dit voorbeeld vindt u op de website, lees hier verder.

Voorbereiden inspectie

Alle informatie over het voorbereiden van een inspectie vindt u hier.

Handige checktool voor Toelatingsonderzoek

Voor het goed en volledig voorbereiden op een Toelatingsonderzoek is er voor de Landbouw sectoren een checklist ontwikkelt. Dit is een lijst met alle onderdelen overzichtelijk op een rij, die u kunt afvinken wanneer u zich voorbereidt.

U vindt de checklist Landbouw via de volgende websitepagina van Skal: aanmelden bio. Scroll op deze websitepagina naar beneden; de checklist Landbouw vindt u onder het kopje: Stap2: voorbereiden Toelatingsonderzoek.

Informatie

Voor meer of andere informatie, kunt u contact opnemen via het contactformulier op de website, of te mailen naar: E: mailto:info@skal.nl.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle