Mobiel menu trigger

Wat is een onverpakt consumentproduct?

Een product heet een 'onverpakt product' als het geen verpakking heeft. Ook als een verpakking te verwijderen is, zonder dat de verpakking of het product stuk gaat, heet het een onverpakt product. Een gelaserd product valt ook in de categorie 'onverpakt product'.

Een voorbeeld van een verpakking die is te verwijderen zonder dat het stuk gaat, is een wikkel om een tros bananen. Een ander vast kenmerk van een onverpakt product is, dat er op het etiket of de wikkel geen ingrediëntendeclaratie staat vermeld.

Ook wanneer u op de plaats waar u het product verkoopt, het product op verzoek verpakt, dan heet dit onverpakte verkoop. Het behoort tot de categorie 24-uur-verkoop, of dagverse verkoop.

Onverpakt product traceren

Hoe traceer je een product terug - wat onverpakt in de winkel of marktkraam ligt - naar waar het vandaan komt? Daarvoor gebruikt u bijvoorbeeld kistkaarten in combinatie met bijvoorbeeld leverdocumenten. Op deze leverdocumenten staan gegevens vermeld zoals: NAW-gegevens en merktekens voor traceerbaarheid en code nummer van de controlerende instantie.

Organiseer de verkoop zo, dat biologische- en 'in omschakeling' producten altijd identificeerbaar zijn.

Voor de producten in de winkel of in de marktkraam geldt altijd: voorkom misleiding, vermenging of verwisseling van biologische en niet biologische producten.

Vragen?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via 038-4268181 of info@skal.nl

contact
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle