Mobiel menu trigger

Skal registreert de omzetgegevens van biologische bedrijven. Op basis van onder meer de omzetgegevens bepaalt Skal elk jaar in oktober in welk toezichtarrangement een bedrijf het jaar erop wordt ingedeeld. Het toezichtarrangement bepaalt hoe vaak een bedrijf jaarlijks geïnspecteerd wordt.

Als een bedrijf alleen biologische activiteiten uitvoert, is het bedrijf 100% biologisch. De biologische omzet is dan dus de totale omzet.

Een bedrijf dat zowel biologische als niet-biologische activiteiten uitvoert, heeft als totale omzet de omzet van alle activiteiten, biologisch én niet-biologisch. Daarbij wordt aangegeven welk percentage van de omzet verkregen is uit biologische activiteiten.

Biologische activiteiten: producten en diensten

Onder biologische activiteiten wordt verstaan de verkoop van biologische producten en/of het leveren van diensten rondom biologische producten.

Biologische diensten zijn activiteiten waarbij een bedrijf geen eigenaar is van het product. Het bedrijf verkrijgt dus geen inkomsten uit de verkoop van biologische producten. De inkomsten worden verkregen uit dienstverlenende biologische activiteiten, die het bedrijf uitvoert voor een ander biologisch bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van biologische producten.

Omzetcategorieën

Bij het registreren van de omzetgegevens wordt een range – categorie - aangehouden waarbinnen de biologische omzet valt:

  • €0,- tot €50.000,-
  • €50.000,- tot €250.000,-
  • €250.000,- tot €1.000.000,-
  • €1.000.000,- tot €5.000.000,-
  • €5.000.000,- tot €15.000.000,-
  • Groter dan €15.000.000,-

Registratie tijdens inspectie

De inspecteur registreert de omzet tijdens de inspectie. Als de omzetgegevens tijdens de inspecties nog niet bekend waren en dus niet door de inspecteur geregistreerd konden worden, dan wordt in het systeem standaard de op één na hoogste categorie ingevuld: €5.000.000,- tot €15.000.000,-. Een bedrijf kan in Mijn Skal onder de tegel omzetgegevens de geregistreerde omzet inzien en en als de gegevens niet kloppen, een correctie doorgeven.

Boekjaar

Skal registreert de omzetgegevens van het laatst afgesloten boekjaar, dat is meestal het afgelopen jaar. Wanneer een boekjaar start kan per bedrijf verschillen, een boekjaar start niet voor elk bedrijf op 1 januari. Als een bedrijf nieuwe omzetgegevens bij Skal registreert, wordt gevraagd de startdatum van het opgegeven boekjaar te registreren. Deze datum staat op de jaarrekening.

Om de opgegeven omzetgegevens te onderbouwen, kan een bedrijf een recente jaarrekening uploaden. Dit is optioneel.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle