Bedrijfsbeschrijving
Het beoordelen van een bedrijfsbeschrijving is één van de onderdelen die aan bod komt tijdens een periodieke inspectie.
De bedrijfsbeschrijving omvat de volgende vier onderdelen, voor zover van toepassing op uw bedrijf.
1. Bedrijfsstructuur
- Naam, adres- en woonplaats (NAW)-gegevens, Juridische entiteit, KvK-nummer(s) en locaties;
- Hoe is het bedrijf opgebouwd? Hoe is de verhouding ten aanzien van de hoofdvestiging, nevenvestiging(-en), zusterbedrijf (-ven), dochteronderneming(-en).
-> Dit visueel vormgeven in een organogram; - Juridisch eigenaarschap van de biologische producten.
2. Bedrijfsactiviteiten (aan biologische en gangbare producten)
- Activiteiten van het bedrijf (handel, import, opslag, eerst-geadresseerde bereiding/verwerking);
- Zijn de activiteiten in eigen beheer, dienstverlenend of uitbesteed?
- Op welke locaties en in welke ruimten vinden de activiteiten plaats?
- Overzichten opdrachtgevers dienstverlening (indien binnen Nederland met Skal-nummer)
3. Bedrijfsplattegrond
- Plattegrond waarop de verschillende bedrijfsonderdelen, gebouwen en of ruimten staan;
- Voorzien van waar de verschillende activiteiten worden uitgevoerd;
- In relatie tot activiteiten met biologische en gangbare producten.
4. Biologische producten
- Beschrijving van uw biologische producten of assortiment.
Versiebeheer
Versiebeheer is het bijhouden van veranderingen in documenten. Hierdoor maakt een bedrijf inzichtelijk dat er wijzigingen zijn aangebracht. Elk document dat is bijgesteld op de inhoud, krijgt een nieuw eigen kenmerk of nummer. Dit kan een versienummer en/of datum zijn. Bijvoorbeeld: Risicobeheersplan v_2 en/of 1-1-2023. Tijdens de inspectie controleert de inspecteur de administratie op het toepassen van versiebeheer.
Twijfel aan biologische status
Als u twijfelt over de biologische status van een product, dan dient u ons hierover te informeren. Dat kan via Mijn Skal onder de tegel Meldingen en monstername guidelines. In uw kwaliteitsplan neemt u op dat u Skal informeert bij twijfel aan de biologische status van een product.