Mobiel menu trigger

Nieuwsarchief


Deze nieuwsberichten zijn 6 maanden of ouder.
Recente nieuwsberichten

06-11-2023

Biologisch risicobeheersplan verplicht vanaf 2024

Het is verplicht om als biologisch ondernemer een risicobeheersplan op te stellen. Een risicobeheersplan bevat een omschrijving van de risico’s die bi...

image
06-11-2023

Nieuw: nationale dierlijke database 'OrganicXLivestock'

Vanaf vandaag kunnen veehouders die biologische dieren in Nederland willen aanbieden gratis gebruik maken van de database op de website www.organicxlivestock.nl.

image
06-11-2023

Net gecertificeerd: Kaasall-in B.V.

Kaasall-In B.V. is een bedrijf dat Hollandse en buitenlandse kaas versnijdt en vacuüm verpakt. Hun producten worden voornamelijk B2B verkocht maar ook via de eigen webshop, www.delekkerstekaas.nl. Die is sinds kort bij Skal geregistreerd en Kaasall-in B.V. heeft zich laten certificeren. “Het was eigenlijk heel eenvoudig.”

image
03-11-2023

Verklaring kleine 100 % bio-bedrijven 2024 beschikbaar

Kleine 100 % biologische bedrijven kunnen onder voorwaarden gebruik maken van een lager Skal-tarief. Hiervoor kan een bedrijf een verklaring indienen. De verklaring voor 2024 is nu beschikbaar in mijn.skal.nl.

image
26-09-2023

Bij-zondere gecertificeerde: Imkerij de Oase

Als een woestijnherder reist beroepsimker Elmar Mook naar eigen zeggen met zijn bijen van oase naar oase. Om zijn honing biologisch te mogen noemen, moet hij zorgen dat zijn bijen uit de buurt blijven van gangbare gewassen en bewijzen dat de bronnen van nectar en stuifmeel toegestaan zijn. Hiervoor levert...

image
20-09-2023

Niet-toegestaan glufosinaat aangetoond in biologische producten

Er wordt glufosinaat teruggevonden in diverse biologische importproducten. Glufosinaat is een niet selectief, breedspectrum herbicide dat qua structuur en werkwijze lijkt op glyfosaat. Glufosinaat is niet toegestaan tijdens de teelt van biologische producten. In monsternames en analyses moet rekening worden gehouden met dit risico.

image
05-09-2023

VK stelt verplichting COI bij import vanuit de EU opnieuw uit

De Britse regering stelt de verplichting om bij biologische handel vanuit de Europese Unie (EU) naar het Verenigd Koninkrijk (VK) een Certificate of Inspection (COI) mee te sturen opnieuw uit. De ingangsdatum is nu verzet naar 1 februari 2025.

image
22-08-2023

Net gecertificeerd: NOVITALIA

NOVITALIA is een groothandel die vergelijkbaar is met de Hanos of de Makro, het assortiment is alleen volledig Italiaans. Eigenaar en Italië-gek Arnoud Zuijdendorp heeft het bedrijf onlangs laten certificeren. ‘Skal heeft ons wel beter gemaakt’.

image
17-08-2023

Extra toezicht op bedrijven met percelen op afstand

De komende maanden voert Skal inspecties uit bij landbouwbedrijven die percelen hebben op grote afstand van de hoofdlocatie van het bedrijf.

image
15-08-2023

Start tweede inspectie bij hoog risico bedrijven

Skal voert momenteel inspecties uit bij bedrijven die dit jaar ingedeeld zijn in toezichtarrangement hoog. Bedrijven die in dit toezichtarrangement vallen worden twee keer per jaar geïnspecteerd.

image
18-07-2023

Overgangsregeling voor inspectie van ontheffingen bij onthoornen

Op 1 augustus 2023 gaat een overgangsregeling in voor de inspectie op ontheffingen bij het onthoornen van jonge dieren. Vanaf die datum schrijft Skal geen afwijkingen meer als een ontheffing op dierniveau bij het onthoornen bij jonge dieren ontbreekt.

image
13-07-2023

Uitspraak Raad van State in zaak over Wob-verzoek RTL

Op 12 juli heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de zaak over het openbaar maken van bedrijfsnamen door Skal. RTL had op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) verzocht om openbaarmaking, maar Skal weigerde dit vooralsnog op basis van privacywetgeving.

image
1 2 3 ... 7 >
Recent nieuws
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle