Mobile menu trigger

Certificatieplicht winkels: eerste toelatingsonderzoeken bij zelfstandige winkels

image

In de komende weken vinden de eerste toelatingsonderzoeken plaats bij zelfstandige winkels die onder de certificatieplicht vallen. Skal start met enkele toelatingsonderzoeken bij zelfstandige winkels per week, om zo ervaring op te doen met de certificatie van zelfstandige winkels en te verkennen hoe dit optimaal vorm kan krijgen.

Omdat veel van de al aangemelde winkels zelfstandige biologische speciaalzaken zijn, wordt de Biologische Winkelvereniging betrokken bij de evaluatie van de eerste toelatingsonderzoeken.
Winkels die zich hebben aangemeld voor certificatie kunnen binnenkort een uitnodiging voor het toelatingsonderzoek verwachten.

Lees hier hoe zelfstandige winkels zich kunnen voorbereiden op het toelatingsonderzoek.

Achtergronden bij certificatieplicht verkooppunten

Vanaf 2021 geeft Skal invulling aan de certificatieplicht voor verkooppunten van biologische producten zoals beschreven in de Europese regelgeving.

Waar agrarische bedrijven, verwerkende bedrijven en de logistieke partijen in de biologische keten al aan een dergelijke verplichting moesten voldoen, geldt deze nu ook voor verkooppunten die handelingen met biologische producten uitvoeren: snijden en verpakken, afbakken, combineren van losse producten (bijv. noten) en onverpakte verkoop.

Daarom krijgen nu ook supermarkten, speciaalzaken en marktkramen die dergelijke handelingen verrichten meer controle van Skal. Dit draagt bij aan een betrouwbaar biologisch product van producent tot consument.

Lees meer over de certificatieplicht voor verkooppunten

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle