Skal Biocontrole
Skal Biocontrole
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 3
Skal Biocontrole 3

Speciale regels voor import uit China en Oekraïne

Naar aanleiding van onregelmatigheden bij importen uit de Oekraïne in 2014 en 2015 heeft de Europese Commissie eind 2015 een Guideline opgesteld voor import uit Oekraïne en buurlanden. Het richtsnoer schrijft voor dat alle
partijen, die uit deze landen worden geïmporteerd en aan bepaalde voorwaarden voldoen, bemonsterd moeten worden.  Eind 2018 heeft de Europese Commissie besloten de Guideline ook in 2019 voort te zetten voor Oekraïne, Kazakstan, Moldavië en de Russische Federatie. Daarnaast is er in 2019 een Guideline voor import uit China

Werkwijze 

  • Het melden van een import moet per partij / product gedaan worden(dus niet meerdere producten tegelijkertijd in één e-mail). 

  • Bij de melding van een partij deze tabel gebruiken (English version). Bemonstering wordt pas ingepland als nrs 1 t/m 10 van de tabel ingevuld zijn. 
    De keuze van en opdrachtverstrekking aan het geaccrediteerde laboratorium is aan u. Hier vindt u een overzicht met de vereiste laboratoriumanalyses per product. Wordt het product dat u wilt importeren niet genoemd, dan volstaat een multi-residue analyse.
  • Er kunnen alleen meldingen gedaan worden met COI die getekend is door de “issuing body”, de controle organisatie de het COI afgeeft. 

  • Uitslagen van analyses moeten rechtstreeks naar samples@skal.nl gestuurd worden.

  • Voor de kosten van deze werkwijze, zie Tarieven. Kosten worden maandelijks gefactureerd.

Indien de bovengenoemde werkwijze niet gevolgd wordt, zal Skal de import en de afhandeling daarvan niet in behandeling nemen. 

Mocht u hier vragen over hebben, laat het ons gerust weten via import@skal.nl.