Over ons 2015
Over ons 2015

Juni 2017: vleesverwerker BioQuisine B.V. uit Lith gedecertificeerd

20 January 2018

In juni 2017 heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van vleesverwerker BioQuisine B.V. uit Lith ingetrokken. Skal en de NVWA hebben in het onderzoek van deze zaak samengewerkt. Uit dit onderzoek is gebleken dat de interne traceerbaarheid onvoldoende was, waardoor niet aangetoond kon worden dat al het als biologisch vlees verkochte vlees daadwerkelijk biologisch was.

 

Decertificaties
De biologische sector kenmerkt zich door een hoge naleving van de regels. Maar: als een bio-ondernemer de regels overtreedt, kan een decertificatie volgen. Vanaf 2017 publiceren wij de bedrijfsnaam en vestigingsplaats van bedrijven die we moeten decertificeren. De publicatie vindt pas plaats als de decertificatie onherroepelijk is geworden. De afnemers van BioQuisine zijn in juni 2017 al geinformeerd.

Over Skal Biocontrole en haar sanctiebeleid
De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving.  Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde inspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.

 

 

 

Nieuws