Mobile menu trigger

Toelatingsonderzoek tijdelijk online

image

Skal voert momenteel geen fysieke inspecties uit als gevolg van de corona-crisis. Om het toch mogelijk te maken voor bedrijven om deze lente te starten met bio, gaat Skal per direct over op toelatingsonderzoeken op afstand.

Nieuwe bedrijven kunnen zich registreren bij Skal. Skal zal hen vervolgens om informatie vragen via de mail, zodat de inspecteurs op afstand een beoordeling kunnen maken of het bedrijf aan de bio-verordening kan voldoen. Zo nodig neemt de inspecteur telefonisch contact op met het bedrijf om een duidelijk beeld te krijgen. Voor landbouwbedrijven betekent dit dat de omschakelperiode al kan starten.

Nicolette Klijnhout, directeur Skal: “Veel boeren en telers starten in het voorjaar met omschakelen, door het toelatingsonderzoek op afstand te laten plaatsvinden lopen zij nu geen vertraging op in dit proces. Ook voor verwerkende- en handelsbedrijven is het prettig dat zij gewoon kunnen starten met bio, ondanks de huidige situatie waarin wij geen fysieke inspecties uitvoeren.”

Voor biologische bedrijven die hun bedrijfsactiviteiten willen verbreden biedt Skal ook een toelatingsonderzoek op afstand aan. Dit is bijvoorbeeld nodig als een handelsbedrijf ook wil starten met het produceren van een bio-product.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle