Mobile menu trigger

Skal en aanpak rondom Coronavirus

image

Het coronavirus leidt tot vragen bij biologische ondernemingen als er nu, dan wel op korte termijn een inspectiebezoek gepland staat. Skal Biocontrole volgt nauwlettend de berichtgeving en volgt de hieruit vloeiende maatregelen op die de Rijksoverheid en RIVM dagelijks publiceren en voert deze gelijk door in haar werkprocessen.

Handelen volgens richtlijnen

De inspecteurs van Skal zijn op de hoogte van alle maatregelen rondom het coronavirus en handelen in hun werkzaamheden naar de richtlijnen die de Rijksoverheid en RIVM voor het Coronavirus afgeven. Dat betekent concreet dat ze alle (hygiëne)maatregelen in acht nemen vooraf én tijdens en na een inspectiebezoek. Wanneer een inspecteur een risicogebied heeft bezocht én niet 100 procent klachtenvrij is, voert hij of zij geen inspectie uit. Een risicogebied, is een gebied zoals omschreven door het RIVM, zie hun website voor de actuele situatie van risicogebieden.

Opschalen wanneer nodig

Voor specifiek de regio Noord-Brabant is door de Rijksoverheid nog geen bewegingsverbod afgegeven. De inspecties gaan in deze regio vooralsnog door volgens planning, met in achtneming van alle maatregelen die hiervoor noodzakelijk zijn. Skal volgt nauwlettend de berichtgeving van de Rijksoverheid en de RIVM. Zodra er een nieuwe aanpak wordt vereist vanuit deze organisaties, schaalt Skal direct op in haar werkwijzen.

De volgende organisaties publiceren dagelijks op hun websites de ontwikkelingen en eventuele maatregelen:

Op de website van het RIVM staat onder andere uitgelegd wat:

  • Uzelf kunt doen
  • Symptomen nieuw coronavirus
  • Besmettelijkheid
  • Situatie in Nederland
  • Voorbereiding
  • Contact met uw huisarts

Hebt u nog een vraag? Stuur dan gerust een mail met uw vraag naar: info@skal.nl.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle