Mobile menu trigger

Inspecties op afstand van start in mei

image

Ongeveer een 1000-tal landbouw- en bereidingsbedrijven zijn voor de 'inspecties op afstand' geselecteerd.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De geselecteerde bedrijven ontvangen een uitnodiging voor de jaarlijkse inspectie. Deze e-mail bevat ook informatie, welke documenten nodig zijn voor een inspectie. De betrokken inspecteur controleert de toegestuurde documenten. Op de dag van de afspraak volgt een videogesprek met de ondernemer. Tijdens het gesprek neemt de inspecteur de documenten door en stelt eventueel aanvullende vragen. Na het opmaken en goedkeuren van het inspectierapport, ontvangt geregistreerde onderneming een nieuw certificaat.

Antwoorden op vragen

  • Welke documenten moet ik nu opsturen voor de jaarlijkse inspectie?

U ontvangt in de uitnodigingsmail, afhankelijk van uw activiteit, een overzicht van de vereiste documenten. Uw inspectierapport van vorig jaar is een goede leidraad voor uw voorbereiding op de ‘inspectie op afstand’.

  • Blijft mijn nieuwe certificaat voor dezelfde periode geldig?

Ja, het certificaat wordt voor dezelfde periode verlengd zoals gebruikelijk

  • Betekent dit nu, dat er na deze inspectie op afstand, er geen inspecteur meer bij mijn bedrijf komt? Ook als dit weer wel mogelijk is in 2020?

Nee, het kan zijn dat na de ‘inspectie op afstand’ er dit jaar toch nog een keer een inspecteur langs komt. Het gaat dan om een her-inspectie of voor het beoordelen van onderdelen die niet op afstand te beoordelen zijn.

  • Ik weet niet of mij dat gaat lukken, dat videobellen? Dit heb ik nog nooit gedaan!

Als de afspraak is bevestigd, ontvangt u een e-mail met hierin de link om deel te nemen aan het videogesprek. In deze mail vindt u, als bijlage toegevoegd, een gebruikshandleiding hoe videobellen werkt. Het is een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u het kunt installeren op uw laptop, iPad of mobiele telefoon.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle