Mobile menu trigger

Wijzigingen in TRACES m.b.t. het COI

image

Op 1/1/2022 is de nieuwe Bio Verordening in werking getreden. Dit heeft enkele belangrijke gevolgen voor de import van biologische producten.

Vanaf 6/12/2021 het nieuwe model van het COI* geïntroduceerd in TRACES:

Daarnaast staat meer informatie over de wijzigingen ten aanzien van de import voor biologische producten per 1/1/2022 in de Q&A’s van de Europese Commissie**.

Het COI onderscheidt biologische producten (met biologische producten worden tevens in conversie producten bedoeld) die alleen een biologische controle krijgen en producten die naast de biologische controle ook een veterinaire (dieren en producten van dierlijke oorsprong), fytosanitaire (planten, groenten, fruit en plantaardig materiaal) of een controle in het kader van de veiligheid van levensmiddelen en diervoeders krijgen. Wanneer u voor de import ook een melding doet bij de NVWA of de KCB dan importeert u biologische producten die tevens veterinaire producten, fytosanitaire producten of levensmiddelen/diervoeders zijn. Kijk voor meer informatie over deze invoer op Import | NVWA.

In het onderstaande overzicht staan de veranderingen:

  • Bio zendingen met naast het COI tevens een CHED (= Common Health Entry Document, ook wel bekend als GGB) voor veterinaire producten;

* Controle certificaat voor invoer van biologisch geproduceerde producten in de Europese gemeenschap. Dit certificaat wordt ook wel het COI genoemd.

**Deze Q&A is (nog) niet formeel goedgekeurd door de Europese Commissie en derhalve is er (op dit moment) ook nog geen definitieve versie gepubliceerd door de Europese Commissie.

Lees volledige wettekst
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle