Mobile menu trigger

Regelmatig vragen bedrijven ons waarom zij hun vestiging moeten laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Wij leggen u hieronder uit waarom dit moet.

Waarom is de registratie van uw bedrijf/vestiging/locatie verplicht?
Alle bedrijven en ondernemingen zijn sinds 1 juli 2008 wettelijk verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (Handelsregisterwet die de Kamer van Koophandel uitvoert in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken). Deze verplichting geldt sinds 1 januari 2010 ook voor landbouwbedrijven.

Wat zijn de plichten van Skal?
Wij zijn als ZBO (zelfstandig bestuursorgaan) verplicht de gegevens die u meldt op uw registratieformulier te controleren aan de hand van de gegevens die bekend zijn in het Handelsregister. Kloppen de gegevens niet, dan mogen wij uw aanmelding niet accepteren.

Wat zijn uw plichten?
U bent wettelijk verplicht zich te registreren bij de Kamer van Koophandel en de gegevens in het Handelsregister actueel en volledig te houden.

Moet u (neven)vestigingen registreren?
U bent verplicht vestigingen te registreren waar u zes maanden of langer activiteiten uitoefent. Het maakt geen verschil of u de vestiging huurt of koopt.Een voorbeeld hiervan is een gehuurde opslaglocatie. Meldt u deze opslaglocatie aan bij ons, dan moet u de locatie ook laten bijschrijven in het uitreksel van de Kamer van Koophandel.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle