Over ons 2015
Over ons 2015

September 2015: landbouwbedrijf opgeschort wegens parallelproductie

1 October 2015

In september hebben wij het bio-certificaat van een landbouwbedrijf uit Friesland opgeschort. Oorzaak van de opschorting is dat er het bedrijf tegelijkertijd hetzelfde gewas biologisch en gangbaar teelt. Dit is niet toegestaan in de biologische landbouw.  
Daarom schort Skal het certificaat op voor een periode van maximaal 6 maanden. Mocht het bedrijf de afwijking niet herstellen in deze periode dan wordt het bio-certificaat definitief ingetrokken.

Over ons sanctiebeleid
De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving.  Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde flitsinspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.
Opschortingen van bedrijven publiceren wij geanonimiseerd op onze website. Afnemers zijn dan al geïnformeerd door het betrokken bedrijf.

Nieuws