Over ons 2015
Over ons 2015

Oktober 2015: bio-certificaat van vervaardiger opgeschort

3 November 2015

In oktober hebben wij het bio-certificaat van een vervaardiger van chocoladeproducten opgeschort. Oorzaak van de opschorting is dat het bedrijf de interne processen onvoldoende op orde had. Omdat het bedrijf zowel biologische als gangbare chocoladeproducten maakt, is een goede scheiding in de productie en een volledige administratie essentieel.  
De opschorting duurt maximaal 3 maanden. Het bedrijf heeft inmiddels een verbetertraject ingezet. Wanneer het bedrijf de afwijkingen structureel herstelt binnen deze  periode, krijgt het zijn bio-certificaat terug. Mocht het bedrijf de afwijkingen niet aantoonbaar herstellen in deze periode dan wordt het bio-certificaat definitief ingetrokken.

Over ons sanctiebeleid
De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving.  Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde inspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.
Opschortingen van bedrijven publiceren wij geanonimiseerd op onze website. Afnemers zijn dan al geïnformeerd door het betrokken bedrijf.

Nieuws