Over ons 2015
Over ons 2015

Nieuwe richtlijn voor import uit Oekraïne en buurlanden

10 February 2016

De Europese Commissie heeft n.a.v onregelmatigheden bij importen uit de Oekraïne in 2014 en 2015 een nieuwe richtlijn voor import uit Oekraïne en buurlanden gepubliceerd. Het volgen van de richtlijn is gedurende heel 2016 verplicht voor importeurs van biologische producten uit Oekraïne en bepaalde buurlanden. Hieronder vallen de volgende landen: Azerbeidjaan, Wit Rusland, Georgië, Kazakstan, Kirgizië, Moldavië, Tadzjikistan, Oezbekistan en de Russische Federatie.
Onderdeel van de nieuwe richtlijn is dat importeurs Skal actief informeren voor én na de import van bepaalde producten uit deze landen. De geïmporteerde partij wordt geblokkeerd totdat Skal de partij vrijgeeft. Skal geeft de partij vrij als uit de door de importeur geleverde documenten en monstername blijkt dat er geen twijfels zijn over de bio-status van de partij.
De verplichte meldingen gelden voor de volgende producten: granen, producten van de meelindustrie, oliehoudende zaden, resten en afval van de voedselindustrie en bereid veevoer.

Nieuws