Over ons 2015
Over ons 2015

Nieuwe directeur

16 December 2013

Per februari 2014 krijgt Skal een nieuwe directeur: Margreet van Brakel. Van Brakel heeft ruime ervaring in de voedingsmiddelenwereld, de afgelopen 12 jaar als manager bij Douwe Egberts (DEMB 1753). 

Margreet van BrakelHet directeurschap van Skal Biocontrole is voor Van Brakel een bewuste keuze: “Skal is voor mij een stap richting duurzaamheid. Ik wil mijn kennis en ervaring in de levensmiddelenindustrie inzetten om ervoor te zorgen dat Skal optimaal toegevoegde waarde levert aan haar stakeholders. Hierbij is het belangrijk eerst de behoefte in de sector te peilen.” 

 

 De voorzitter van het bestuur van Skal Biocontrole, Suzanne van der Pijll, is blij met de aanstelling van Van Brakel “Van Brakel valt op door haar ruime ervaring in de voedingsmiddelenwereld. Dit,  te samen met haar bevlogenheid en kordate optreden als leidinggevende, maakt haar tot de juiste persoon voor deze uitdagende functie.” 

Na haar studie Levensmiddelentechnologie in Wageningen, werkte Van Brakel acht jaar in Bolivia. Hier heeft zij onder andere een oesterzwammenkwekerij opgezet. Terug in Nederland werkte zij enkele jaren in de vleesindustrie. De laatste 12 jaar is Van Brakel werkzaam geweest in verschillende leidinggevende functies bij DEMB 1753, onder meer was zij als  Plant Manager eindverantwoordelijk voor de Pickwick theefabriek. Van Brakel ziet het als een uitdaging nu leiding te gaan geven aan inspectieorganisatie Skal.

Our English press release can be found here. Our German press release can be found here.

 

Nieuws