Over ons 2015
Over ons 2015

Juli 2015: fruitteler en bio-vervaardiger gedecertificeerd

20 August 2015

In juli hebben wij twee biologische bedrijven moeten decertificeren. Het betreft een kleine fruitteler uit de provincie Gelderland en een vervaardiger van biologische producten uit de provincie Friesland. Afnemers van de betrokken bedrijven zijn hier al over geïnformeerd door de betrokken bedrijven. 

Certificaat fruitteler uit Gelderland definitief ingetrokken
De fruitteler is gedecertificeerd na een  periode van opschorting van drie maanden. Het betreft een teler met minder dan 2 ha. grond. Reden van de opschorting en decertificering is dat het bedrijf onvoldoende meewerkt aan het mogelijk maken van de  bio-inspecties. Het bedrijf heeft in de periode van opschorting niet aangetoond dat het voldoet aan de bemestingsnormen voor biologische landbouw, daarom is zijn bio-certificaat nu definitief ingetrokken.

Vervaardiger gedecertificeerd
In juli hebben we een vervaardiger van biologische producten gedecertificeerd.  Na een inspectie in 2014 waarbij vijf ernstige afwijkingen werden geconstateerd, heeft het bedrijf in 2015 niet aangetoond dat de afwijkingen zijn opgelost. Het bedrijf heeft hiertoe de kans gekregen via verschillende herinspecties, maar heeft onvoldoende meegewerkt. Daarom is het bio-certificaat van dit bedrijf ingetrokken.

Nieuws