Over ons 2015
Over ons 2015

Februari 2018: tuinbouwer uit Noord-Holland opgeschort

8 March 2018

In februari heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van een tuinbouwer uit de provincie Noord-Holland opgeschort. Het certificaat van dit bedrijf is opgeschort omdat uit monstername bleek dat het bedrijf gewasbeschermingsmiddelen heeft gebruikt die niet zijn toegestaan in de biologische landbouw. De percelen waarop is gespoten zijn gedecertificeerd.

Be√ęindiging registratie
Skal heeft het bio-certificaat opgeschort (tijdelijk ingetrokken) voor een periode van maximaal twaalf maanden. Het bedrijf heeft als reactie op de opschorting besloten te stoppen met de biologische tuinbouw.

Sanctiebeleid Skal
Skal heeft van de overheid de taak gekregen toezicht te houden op de biologische sector. De biologische sector kenmerkt zich door een hoge naleving van de regels. Maar: als een bio-ondernemer de regels overtreedt, kan een sanctie volgen. De sanctie hangt af van de ernst van de overtreding. In dit geval is gekozen voor een tijdelijke  intrekking van het certificaat. Dit geeft de ondernemer de mogelijkheid de afwijking te herstellen. Na de periode van opschorting moet de afwijking aantoonbaar en structureel zijn hersteld.
Opschortingen van bedrijven publiceren wij geanonimiseerd op onze website.

Nieuws