Over ons 2015
Over ons 2015

December 2018: Melkveebedrijf Maatschap Familie Nell-Hoefwoning gedecertificeerd

25 March 2019

In december 2018 heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van melkveehouder Maatschap Familie Nell-Hoefwoning uit Maasland ingetrokken omdat bij herhaling kritieke afwijkingen zijn geconstateerd op stalbezetting, het aanbinden van dieren en onvoldoende schoon en droog strooisel in de hokken van het melkvee.

Decertificaties
De biologische sector kenmerkt zich door een hoge naleving van de regels. Maar: als een bio-ondernemer de regels bij herhaling overtreedt, kan een decertificatie volgen. Bio-ondernemers moeten elke afwijking zo snel mogelijk aantoonbaar corrigeren, binnen de door ons gestelde periode. Het intrekken van de certificatie doen we alleen bij kritieke afwijkingen. Vanaf 2017 publiceren wij de bedrijfsnaam en vestigingsplaats van bedrijven die we moeten decertificeren. Dit doen wij op het moment dat de decertificatie onherroepelijk is geworden.

Over Skal Biocontrole
De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving.  Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland.

 

Nieuws