Mobile menu trigger

Welkom! 33 nieuwe gecertificeerden augustus 2015

In augustus hebben we 33 nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen. Gefeliciteerd met de certificering allemaal! Hieronder staan de bedrijven die zijn toegetreden tot de biologische sector, verdeeld over de verschillende sectoren en op alfabetische volgorde. Wat opvalt, is dat er heel wat boerenbedrijven bij zitten die bezig zijn met omschakelen naar biologisch. Dat betekent dat er binnenkort nieuwe biologisch gecertificeerde landbouwgrond bij komt en dat is een mooie ontwikkeling. Verder staan er drie vleesverwerkende bedrijven en drie opslagbedrijven op de lijst en een grote, gemêleerde groep met handelsbedrijven die zijn gestart met biologisch.

LAND- EN TUINBOUWBEDRIJVEN

1) Firma J. van der Lelij in Dinteloord; teelt van veevoedergewassen. In omschakeling naar biologisch.

2) Groentenhof Poelen V.O.F. in Groesbeek; tuinbouwbedrijf waar vollegrondsgroenten worden geteeld zoals spitskool, courgettes en pompoenen worden geteeld. In omschakeling naar biologisch.

3) Hoeve Vredeveld in Lelystad; zorgboerderij waar o.a. veevoedergewassen worden geteeld. In omschakeling naar biologisch.

4) Kappert Agrarische dienstverlening in Diepenveen; teelt van o.a. granen en veevoedergewassen. In omschakeling naar biologisch.

5) Koppenol V.o.F. in Zuidschermer; agrarisch loonbedrijf waar o.a. granen en veevoedergewassen worden geteeld. In omschakeling naar biologisch.

6) Lukas Nijman in Dronten; tuinbouwbedrijf waar vollegrondsgroenten worden geteeld.

7) Maas Groen v.o.f. in Leende; teelt van o.a. granen en veevoedergewassen. In omschakeling naar biologisch.

8) Maatschap J.J.C.M. Jonk, M.C.G. Jonk-Hauwert en J.J.H. Jonk in Zeewolde; teelt van o.a. granen en rooivruchten. In omschakeling naar biologisch.

9) V.O.F. De Lingehof in Rhenoy; zorgboerderij waar o.a. veevoedergewassen worden geteeld. Dit gebeurt deels op percelen van een ander biologisch bedrijf.

10) W.F.M. van Gestel en A.J. van Gestel-Smolders in Hooge Mierde; biologische boerderij met legkippen.

PRODUCENTEN / LEVERANCIERS

11) Biologische slagerij Chris Dammers in Zutphen; vlees, vleeswaren en biologische wijn, o.a. verkoop op de markt.

12) Canter Vleeswarenfabriek B.V. / Group of Butchers in Amsterdam; vleesverwerkend bedrijf. Levert vleeswaren aan zakelijke klanten.

13) Slagerij Schreiber in Ferwert; familiebedrijf waar o.a. biologisch vlees wordt verwerkt (niet tot maaltijden). Met eigen opslag.

IMPORT-EXPORT EN GROOTHANDELS

14) Bommels Company, Bommels Conserven in Ridderkerk; groothandel in voedingsmiddelen. Import en export van o.a. hoogwaardige conserven van kleinschalige producenten.

15) Delta Star Nutrients B.V. in Venlo; groothandel in voedingsmiddelen, o.a. vitaminen, mineralen en probiotica. Import van biologische producten van buiten de EU. Pakken, verpakken, sorteren.

16) Diversi-Foods B.V. in Meppel; gespecialiseerde groothandel met opslagruimte, o.a. in koelhuizen. Levert o.a. diepgevroren bakkerijproducten aan zakelijke klanten.

17) Dubos B.V. in Berkel-Enschot; groothandel in groenten en fruit.

18) Fruit Conneqt B.V. in De Lier; groothandel in groenten en fruit. Het bedrijf importeert en vermarkt wereldwijd hardfruit, steenfruit, meloenen, kiwi's en druiven.

19) Hop en PoP in Den Haag; groothandel in o.a. biologische thee, frisdranken en alcoholische dranken (geen zuivel).

20) Kuplu B.V. in Doetinchem; groothandel. Levert o.a. biologische kruiden, specerijen, kruidenmixen en marinades aan zakelijke klanten.

21) Les Genereux C.V. in Zuthpen; samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. Groothandel met import van buiten de EU.

22) Meelunie B.V. / Windmill in Amsterdam; groothandel in akkerbouwproducten en veevoeder. Levert wereldwijd.

23) Oliehoorn B.V. in Zwaag; groothandel met opslag. Levert sauzen, oliën en vetten aan industriële afnemers.

24) Perfetti Van Melle Benelux B.V. in Breda; groothandel in snoep en aanverwante artikelen.

25) PPA Trade B.V. in Dirksland; groothandel in groenten, fruit en consumptieaardappelen.

26) Senza Tea Company in Amsterdam; groothandel in losse thee met eigen opslag en verpakkingsbedrijf. Levert aan zakelijke en particuliere klanten.

27) Staro Nature's Finest B.V. in Noordwijkerhout; groothandel in zaden, pootgoed en peulvruchten. Import van biologische producten van buiten de EU. Pakken, verpakken, sorteren.

28) Uw Stadsboer B.V. in Zwolle; groothandel in vlees en vleeswaren en in wild en gevogelte (niet levend). Met eigen opslag, o.a. in koelhuizen.

29) Vinites B.V. in Haarlem; groothandel in wijn en sake. Importeert van buiten de EU. Levert aan speciaalzaken, supermarkten en horeca.

30) Your Well in Tinte; groothandel in voedingsmiddelen, verzorging- en gezondheidsproducten op basis van zeewier.

TRANSPORT EN OPSLAG

31) Bakker Koel- en Vrieshuizen B.V. in Heerenveen; (inter-)nationaal transport, op- & overslagbedrijf. O.a. opslag in koelhuizen.

32) IP Handlers B.V. in Aalsmeer; internationale dienstverlener voor de zakelijke markt, o.a. transport en opslag.

33) Jarno Goesten Packing B.V. in Ammerzoden; opslagbedrijf. O.a. pakken, verpakken, sorteren.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle