Mobile menu trigger

Slachterij Firma Tuithof gedecertificeerd

In maart 2017 heeft Skal Biocontrole de kleinschalige slachterij Firma Tuithof uit Kamerik gedecertificeerd. Reden voor de decertificatie is dat het bedrijf onvoldoende inzicht kan geven in de interne productstromen. Biologische producten moeten 100% aantoonbaar biologisch zijn. De slachterij kon o.a. niet aantonen dat de als biologisch verkochte vleesproducten ook gemaakt waren met biologische kruiden. Daarnaast heeft het bedrijf openstaande afwijkingen niet tijdig hersteld. Firma Tuithof heeft haar afnemers al eerder geïnformeerd over de decertificatie.

Decertificaties
De biologische sector kenmerkt zich door een goede naleving van de regels. Maar: als een bio-ondernemer de regels bij herhaling overtreedt, kan een decertificatie volgen. Bio-ondernemers moeten elke afwijking zo snel mogelijk aantoonbaar corrigeren, binnen de door ons gestelde periode. Het intrekken van certificatie doet Skal alleen bij kritieke afwijkingen.
Vanaf 2017 publiceren wij de bedrijfsnaam en vestigingsplaats van bedrijven die we hebben moeten decertificeren. Publicatie vindt pas plaats nadat het besluit onherroepelijk is geworden.

Over Skal Biocontrole en haar sanctiebeleid
De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse onaangekondigde inspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle