Mobile menu trigger

Skal tekent samenwerkingsovereenkomst met FiBL over beoordeling inputs

Vandaag heeft Skal op de BioFach een samenwerkingsovereenkomst getekend met Fibl Zwitserland voor de beoordeling van inputs voor de Nederlandse biologische landbouw. Inputs zijn meststoffen, bodemverbeteraars en gewasbemesters die volgens Bijlage I en II van de biologische Verordening 889/2008 mogen worden gebruikt in de biologische landbouw.
Het doel van de samenwerking is om een positieve lijst te publiceren met de namen van toegestane inputs en hun leveranciers voor biologische boeren en telers. De beoordeling zal gebaseerd worden op de Europese en Nederlandse wetgeving voor de bio-landbouw. De te publiceren publieke lijst geeft boeren een transparant overzicht van de beschikbare en toegestane inputs voor de biologische landbouw in Nederland. Hiermee voorziet Skal in een behoefte van de biologische landbouwsector. Skal zal de positief beoordeelde producten publiceren op haar website.

Hoe vindt de beoordeling plaats?
De inputs op de lijst zullen worden beoordeeld door FiBL Zwitserland, een onafhankelijke en deskundige partij die al sinds 1992 de inputs beoordeeld voor de Zwitserse biologische sector.
Het aandragen van producten voor deze lijst zal mogelijk zijn vanaf het 4e kwartaal van 2016 en is alleen mogelijk door de (merk)eigenaren van de producten. Om de input te toetsen aan de biologische verordening sluit FiBL een contract af met de eigenaar. Na positieve beoordeling door FiBL plaatst Skal de input op de lijst.

picture SKAL FiBL at Biofach2016

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle