Mobile menu trigger

Samenwerkingsovereenkomst met NVWA vernieuwd

Op 24 juni 2019 hebben Rob Dortland, voorzitter van het bestuur van Skal Biocontrole, en Rob van Lint Inspecteur-generaal van de NVWA, een geactualiseerde versie van het bestaande convenant tussen Skal en de NVWA getekend. In het convenant zijn de samenwerkingsafspraken tussen de NVWA en Skal vastgelegd. Een goede samenwerking tussen Skal en de NVWA is van groot belang bij het toezicht op de groeiende biologische productie.

De NVWA verschaft Skal onder meer analyse-uitslagen van biologische producten en, indien relevant, gegevens van Skal-geregistreerden. Zo informeert de NVWA Skal actief over door haar geconstateerde afwijkingen bij biologische bedrijven die van invloed kunnen zijn op de biologische status van bedrijven.

In het convenant is ook geregeld dat Skal informatie verschaft aan de NVWA over de analyse-uitslagen van biologische producten die onder de publiekrechtelijke toezichtstaken van de NVWA vallen en een overtreding vormen van de bestaande normen, zoals die voor niet-biologische productie gelden. Skal informeert de NVWA daarnaast over niet Skal-geregistreerden gevestigd in Nederland die ten onrechte verwijzen naar de biologische productiemethode en zich weigeren te registreren bij Skal. Ook informeert Skal de NVWA over vermeende fraude met biologische producten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle