Mobile menu trigger

Renée Bergkamp nieuwe voorzitter Skal Biocontrole

image

Renée Bergkamp is per 1 juli 2020 benoemd tot voorzitter van het bestuur van Skal Biocontrole. Zij volgt Rob Dortland op, die na zes jaar als voorzitter zijn termijn erop heeft zitten.

De ruime bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis van de landbouwsector, maken Renée Bergkamp uitermate geschikt voor de functie van voorzitter. Directeur Nicolette Klijnhout-Klijn: "Renée Bergkamp kent niet alleen de biologische sector goed, maar ook alle betrokkenen in het politieke speelveld. Dat is ideaal voor deze functie. Ik ben dan ook erg content met haar benoeming en zie uit naar de samenwerking."

Renée Bergkamp over haar benoeming als voorzitter van het bestuur van SKAL: “Ik ken Skal Biocontrole natuurlijk al uit mijn tijd als Directeur-generaal bij het ministerie van LNV. In die tijd was de biologische sector nog kleiner, maar al wel volop bezig met milieu, klimaat, bodemvruchtbaarheid, dierenwelzijn en biodiversiteit. Het is goed om te zien dat de groei van de biologische sector gepaard is gegaan met een groei en professionalisering van Skal. Dat is de verdienste van de medewerkers, de directeur en het bestuur van Skal, maar zeker ook van mijn voorganger Rob Dortland. Ik wil daar graag de komende tijd verder aan bijdragen.“

Renée Bergkamp (1959) is sinds 2016 provinciesecretaris bij de provincie Noord-Holland. Daarvoor was zij onder andere voorzitter van de productschappen Akkerbouw, Diervoeder en Wijn en het hoofdproductschap Akkerbouw. Van 2007 tot 2011 was Renée Bergkamp directeur-generaal Ondernemen & Innovatie van het ministerie van Economische Zaken. Van 2002 tot 2007 was zij directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle