Mobile menu trigger

Nieuw gecertificeerd: De cakebakker bakt nu óók biologische cake

Cakebakkerij van der Spoel uit Stellendam ontving onlangs een biologisch certificaat Waarom wil de bakker een biologische cake maken en hoe verliep het certificeringsproces? We bellen met Ron van der Spoel. Hij stond vanmorgen om half vijf al in de bakkerij. “Mooie tijd, is het niet?” zegt de cakebakker lachend. In de aanloop naar Pasen heeft zijn familiebedrijf het extra druk. Gedecoreerde Paasartikelen en een speciale Paascaketulband zijn haast niet aan te slepen, zo veel vraag is er naar.

Ambitie
“Bakken zit in ons DNA”, zegt van der Spoel. Het familiebedrijf gaat al generaties lang mee. Sinds 10 jaar niet meer als bakker-op-de-hoek, maar gespecialiseerd in het bakken van cakes. En met succes: “onze traditionele Nederlandse cake ligt op de versafdelingen van de bekende Nederlandse supermarkten”. Het bedrijf groeit nog steeds en de ambitie ook. Voor biologische cake ziet Van der Spoel kansen: “op cakegebied is er nog weinig biologisch aanbod”.

Zoektocht
De Cakebakker kleinHet was voor hem, zijn vader en zijn broer de reden om een bio-certificaat aan te vragen.
Dat had nog wel wat voeten in de aarde, want de receptuur moest aangepast worden. Met name de houdbaarheid vormde een probleem.
“Gangbaar mogen wij meer hulpstoffen gebruiken om de natte cake, die Nederlanders het lekkerste vinden, een paar weken goed te houden. Voor het evenaren van de smaak én de houdbaarheid was een zoektocht nodig naar de juiste ingrediënten. Maar we zijn erin geslaagd”.

Geen grote drempel
Bij de totstandkoming van het product werd de cakebakker geholpen door Skal Biocontrole. “Het contact was positief, het verliep vooral via email. Een inspecteur van Skal is een dagdeel in de bakkerij geweest en controleerde of wat we op papier hebben staan ook in de praktijk gebeurt. Dat was allemaal in orde”. Voor andere ondernemers die willen starten met bio heeft van der Spoel nog een tip: “Denk er niet te zwaar over. Handhaaf je de kwaliteitsnormen, dan is het bio-certificaat geen grote drempel”.

Elke maand publiceren wij de nieuw gecertificeerde bedrijven op onze website. Enkele van deze bedrijven stellen we voor via een kort interview.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle