Mobile menu trigger

Nicolette Klijn nieuwe directeur Skal Biocontrole

Per maart 2018 wordt Nicolette Klijn de nieuwe directeur van Skal Biocontrole. Klijn is al jaren actief in de Agri&Food sector en heeft een grote betrokkenheid bij de land-en tuinbouw. De laatste jaren heeft zij als zelfstandig ondernemer de ontwikkeling van duurzame landbouw gestimuleerd.

Klijn over haar nieuwe functie: “De biologische sector kent een enorme groei. Hier draag ik graag aan bij als directeur van Skal. Betrouwbare biologische producten, daar draait het om. Ik zal mij focussen op het doorontwikkelen van Skal als toezichthouder.”

Rob Dortland, voorzitter van Skal Biocontrole, is blij met het aantreden van Klijn als nieuwe directeur: “Ze heeft een brede en veelzijdige ervaring. Op grond van de goede gesprekken die we hebben gevoerd, is zij naar ons gevoel zeer geschikt om de lopende verbetertrajecten goed te consolideren en te zorgen voor een innovatieve aanpak bij de verwachte verdere groei van de biologische sector. Zij zal een bepalende rol gaan spelen bij de verdere ontwikkeling van het toezicht op de biologische sector.”

Over Nicolette Klijn
Nicolette KlijnKlijn is een ervaren directeur en kent het werkveld van Skal goed. Als microbioloog is haar fascinatie voor landbouw een leidraad in haar carrière. Ze heeft ruim 20 jaar werkervaring bij verschillende dienstverlenende organisaties in de agrarische en foodsector, zoals de Gezondheidsdienst voor Dieren en de Plantenziekenkundige Dienst. De laatste twee jaar zette zij zich als manager voor de Cleantech Regio in voor energietransitie en circulaire economie. Daarnaast heeft ze bijgedragen aan verschillende inhoudelijke rapporten over o.a. risico-analyse in de vleesketen, duurzaam bodemgebruik, de biobased economy en bodemvruchtbaarheid.

Over Skal Biocontrole
In Nederland is Skal door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de hele biologische sector. Het is de missie van Skal om op doeltreffende en efficiënte wijze toezicht te houden op de naleving van de biologische regelgeving en daarmee bij te dragen aan de betrouwbaarheid van de biologische sector.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle