Mobile menu trigger

Maart 2019: Handel- en verwerkingsbedrijf Van Raaij uit Haps gedecertificeerd

In maart 2019 heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van handel- en verwerkingsbedrijf Van Raaij uit Haps (Noord-Brabant) ingetrokken. Het bedrijf kan onvoldoende aantonen dat de biologisch verkochte producten inderdaad biologisch zijn. De financiële en procesadministratie van de productstromen zijn onvoldoende. De verkochte hoeveelheden konden niet worden onderbouwd met de aangevoerde hoeveelheden.

Achtergronden bij de decertificatie
In 2017 heeft Skal tijdens een inspectie een aantal kritieke en ernstige afwijkingen geconstateerd met betrekking tot de massabalans, administratie en ingangscontrole. Tijdens de herinspectie die daarop volgde konden geconstateerde afwijkingen worden hersteld. In januari 2019 heeft Skal tijdens een inspectie op dezelfde onderwerpen echter wederom afwijkingen geconstateerd. Het bedrijf heeft, na de eerste constatering en het herstel in 2017, onvoldoende maatregelen genomen en doorgevoerd om herhaling te voorkomen. Omdat hiermee in ernstige mate in strijd is gehandeld met de verplichtingen die volgen uit de biologische certificering, heeft Skal het bedrijf gedecertificeerd.
Het landbouwbedrijf Van Raaij EKO B.V. (Skalnummer 027648) is zijn bio-certificaat niet verloren, dit is de landbouwaansluiting van dezelfde ondernemer.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle