Mobile menu trigger

Maart 2016: landbouwbedrijf gedecertificeerd wegens parallelproductie

In maart hebben we een landbouwbedrijf uit Friesland gedecertificeerd. Vorig jaar september hebben wij het bio-certificaat van dit bedrijf al opgeschort. Oorzaak van de opschorting was dat er het bedrijf tegelijkertijd hetzelfde gewas biologisch en gangbaar teelde. Dit is niet toegestaan in de biologische landbouw. Het bedrijf heeft de afwijking niet hersteld in de periode van opschorting. Daarom is het bio-certificaat nu definitief ingetrokken.

Over ons sanctiebeleid
De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde flitsinspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.
Opschortingen en decertificaties van bedrijven publiceren wij geanonimiseerd op onze website. Afnemers zijn dan al geïnformeerd door het betrokken bedrijf.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle