Mobile menu trigger

Kelstein ontvangt eerste bio-certificaat voor een algenteler op Bio-beurs

De certificering van het eerste bio algenbedrijf is een feit. Op donderdag 18 januari ontving dhr. Zijlstra, eigenaar van Kelstein Algen uit Hallum, op de Bio-beurs het certificaat uit handen van voorzitter van het bestuur van Skal Rob Dortland. ‘Algenteelt is enorm in opkomst en dat er nu ook een bedrijf is dat algen biologisch teelt, is natuurlijk fantastisch. We zijn er dan ook trots op dat we u als eerste biologische algenbedrijf dit certificaat mogen overhandigen’, aldus Dortland.

Zijlstra is trots op het certificaat: “Ik heb er een tijdje op moeten wachten, maar ik ben hartstikke blij dat ik hem heb. Het biedt kansen op meer afzet in bio.” Zijlstra heeft alweer nieuwe plannen: “Ik heb altijd nieuwe ideeën. We zijn nu aan het kijken of we wormen kunnen gaan kweken.”

Over Kelstein Algen
Kelstein koppelt drie bedrijven aan elkaar: melkvee- biogas- en algenteelt. De firma ontwikkelde een keten-methode, waarbij de reststromen van veehouderijen als grondstof dienen voor de productie van hoogwaardige biomassa in de vorm van algen. Het melkveebedrijf en het biogasbedrijf zijn sinds november 2013 biologisch gecertificeerd. Op 18 januari kreeg Kelstein dus ook een certificaat voor het algenbedrijf.

Over Skal Biocontrole
Skal Biocontrole is dé toezichthouder en certificerende instelling op de biologische productie in Nederland. De biologische productie neemt de laatste jaren flink toe. Momenteel staan ruim 2000 boeren (landbouw) en meer dan 2800 levensmiddelenbedrijven (bereiding) onder toezicht van Skal.

algen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle