Mobile menu trigger

De eerste ervaringen met de bio-checker

image

Tijdens de Biokennisweek gaven Dennis Verbij (Skal Biocontrole - inspecteur) en Miriam van Bree (Breedeblik- eigenaar) een presentatie over de bio-checker. Deze wegwijzer in verplichte kenmerken voor de biologische keten is sinds eind 2021 online te vinden op de site van Skal Biocontrole.

De workshop was goed bezocht en bood volop ruimte aan vragen. Daaruit bleek dat er veel behoefte is aan gerichte informatie, bijvoorbeeld over wanneer een product nu voorverpakt of onverpakt is. Dennis Verbij, inspecteur bij Skal: 'De bio-checker neemt je stap voor stap mee in de wetgeving. Met duidelijke uitleg over wat voorverpakt is en vervolgens aan welke eisen een etiket dan moet voldoen'. Vooral bij minder standaardproducten zoals potplanten is het voor een ondernemer niet altijd meteen duidelijk in welke categorie zijn product valt.

De bio-checker neemt je stap voor stap mee in de wetgeving. Met duidelijke uitleg over wat voorverpakt is en vervolgens aan welke eisen een etiket dan moet voldoen'

Dennis Verbij

De Europese biologische- en de algemene etiketteringswetgeving, die in januari is ingegaan, stellen allerlei eisen aan etiketten of op het vervoersbewijs van een lading biologische producten. 'De bio-checker geeft in één oogopslag weer wat er op een etiket of document moet staan. Je checkt en ziet gelijk welke kenmerken verplicht zijn met de bijbehorende onderbouwing', aldus Miriam van Bree.

Na afloop van de Biokennisweek was duidelijk te zien dat de bio-checker vaker gezocht werd. De bio-checker is te vinden op de site van Skal Biocontrole, met de zoekterm ‘bio-checker’.

De bio-checker webinar (nummer 64) en alle andere webinars van de Biokenisweek; kunt u hier terugkijken.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle