Mobile menu trigger

Biologisch gecertificeerd: Love My Veggies

De zussen Kelly Rietbroek en Kim de Gast zijn allebei moeder én succesvol ondernemer. Een jaar geleden zetten ze een lijn met gezonde babysnacks op, onder de naam Love My Veggies. Nu zijn de snacks in verschillende supermarkten te koop. Alle producten van Love My Veggies zijn biologisch. Hoe verliep het certificeringsproces, en waarom de keuze voor biologisch?
Toen Rietbroeks oudste zoontje een baby was, wilde ze hem graag gezonde en biologische babysnacks geven. “In Nederland was dit haast niet te krijgen, daarom importeerde ik ze uit het buitenland. Toen mijn zus Kim ook een baby kreeg, liep ze tegen hetzelfde probleem aan”, aldus Rietbroek. De zussen besloten dit gat in de Nederlandse markt zelf te gaan vullen. “Wij willen een zo gezond mogelijke keuze bieden. Én we willen biologisch bereikbaar maken. Je kind is je kostbaarste bezit. De prijs moet niet bepalen of je wel of geen goede producten kunt kopen voor je kindje”, vult De Gast aan.

Samenwerking
Love my veggies“We googelden naar fabrieken in Nederland die biologische snacks maken en die dat voor een private label doen. We namen contact op met Joannusmolen en daar werd ons idee heel goed ontvangen” vervolgt De Gast enthousiast. Al snel zaten zij en haar zus bij Joannusmolen, producent van biologische voeding, aan tafel. Er ontstond een vruchtbare samenwerking en sinds begin dit jaar liggen de Snoepsterren en de Minimuesli van Love My Veggies in de winkel. “Het lijkt wel of iedereen erop zat te wachten”, zegt Rietbroek.

Keukentafel
De producten van Love My Veggies gaan vanuit de fabriek meteen door naar de supermarkten. “Maar als bedrijf word je gecertificeerd en daarvoor hebben we veel moeten uitzoeken”, aldus Rietbroek. Duidelijke informatie over biologische certificering vonden ze op de website van Skal Biocontrole. “Maar toch kostte de certificering ons veel tijd. We hadden verwacht dat het sneller zou gaan, maar zoiets heb je niet in een week voor elkaar”. Toen de checklist was afgewerkt, kwam er voor de toelatingsinspectie een inspecteur bij De Gast thuis. “Aan de keukentafel werden de verpakkingen bekeken en alle processen doorgenomen”. Met succes. En ondertussen zijn Rietbroek en De Gast alweer volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. “We willen hét merk worden voor gezonde kinderproducten”.


Elke maand publiceren wij de nieuw gecertificeerde bedrijven op onze website. Enkele van deze bedrijven stellen we voor via een kort interview.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle