Skal Biocontrole
Skal Biocontrole
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 3
Skal Biocontrole 3

Webshop

Lees voor u uw bedrijf aanmeldt onze informatie over webshops goed. 

Wilt u uw webshop registreren of ook certificeren?

Indien uw webshop aan de volgende voorwaarden voldoet, is registratie alleen voldoende: 

  • U voert alleen (één van de) volgende activiteiten uit: detailhandel via internet (SBI 4791), detailhandel via internet in voedingsmiddelen en drogisterijwaren (SBI 47911), detailhandel via internet in huis- en tuinartikelen (diervoeding) SBI 47915), èn 
  • Dit betreft alleen online detailhandel in voorverpakte ingekochte goederen, én 
  • De biologische omzet over het vorige boekjaar was aantoonbaar €50.000 of lager. 

Het hebben van eigen opslag van de online aangeboden producten is toegestaan indien deze geregistreerd staat bij de KvK.
Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden, dan kunt u zich via dit registratieformulier bij ons registreren. Bekijk ons Tarievenblad voor de bijbehorende kosten. 
 

Certificatie webshops
Heeft uw webshop meer activiteiten (bijvoorbeeld verpakken, importeren of import) of een hogere omzet dan hierboven genoemd? Dan dient u gecertificeerd te worden. Na ontvangst van een volledig ingevuld registratieformulier starten wij het proces om uw webshop te certificeren.

Het proces tot certificering bestaat uit een aantal stappen:

  • Toelatingsonderzoek: wij voeren op uw bedrijf een toelatingsonderzoek uit. De inspecteur gaat samen met u na of uw webshop aan de voorwaarden voldoet. Hij noteert deze bevindingen in een rapport. Op kantoor beoordelen wij dit rapport.
    Onze planners nemen contact met u op om het toelatingsonderzoek in te plannen. Er is een spoedprocedure mogelijk. Dan voeren we het toelatingsonderzoek uit binnen 10 werkdagen. Hiervoor worden extra kosten berekend, zie ons tarievenblad.
  • Bij een positieve beoordeling door de inspecteur ontvangt u een bio-certificaat. 

Na de certificering blijft uw webshop onder onze controle staan. Tijdens de jaarlijkse inspecties stellen wij vast of uw bedrijf nog steeds aan de voorwaarden voldoet.