Skal Biocontrole
Skal Biocontrole
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 3
Skal Biocontrole 3

Teelt van gewassen

Lees voor u uw bedrijf aanmeldt ons informatieblad: biologische teelt van gewassen
Wilt u ook biogisch vee gaan houden? Lees dan ook ons informatieblad: biologische veehouderij met bijlagen.

Wilt u uw bedrijf aanmelden?
Na ontvangst van een volledig ingevuld registratieformulier starten wij het proces om uw bedrijf te certificeren.
Het proces tot certificering bestaat uit een aantal stappen:

  • Toelatingsonderzoek: wij voeren op uw bedrijf een toelatingsonderzoek uit. De inspecteur gaat samen met u na of uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Hij noteert deze bevindingen in een rapport. Op kantoor beoordelen wij dit rapport.
    Onze planners nemen contact met u op om het toelatingsonderzoek in te plannen. Er is een spoedprocedure mogelijk. Dan voeren we het toelatingsonderzoek uit binnen 10 werkdagen. Hiervoor worden extra kosten berekend, zie ons tarievenblad.
  • Omschakelingsperiode: afhankelijk van het type bedrijf gaat er een omschakelingsperiode van start. In deze periode moet u aan alle voorwaarden voldoen, maar bent u nog niet gecertificeerd.
  • Certificatie: na het doorlopen van de omschakelingsperiode en bij een positieve beoordeling door de inspecteur ontvangt u een bio-certificaat. Vanaf dat moment kunt u producten als biologisch verkopen.

Na de certificering blijft uw bedrijf onder onze controle staan. Tijdens de jaarlijkse inspecties stellen wij vast of uw bedrijf nog steeds aan de voorwaarden voldoet.