Skal Biocontrole
Skal Biocontrole
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 3
Skal Biocontrole 3

Import

Wij spreken alleen van import als u aankoopt van landen buiten de Europese Unie. Voor het importeren zijn verschillende voorwaarden opgenomen in de verordening 1235/2008 en bijbehorende bijlagen. Partijen moeten worden ingeklaard voor het vrije handelsverkeer.

Welke voorwaarden voor uw bedrijf gelden kunt u hier lezen. Wilt u de informatie liever op papier, dan kunt u ons infoblad lezen.

Voordat u uw registratieformulier instuurt en wij een toelatingsonderzoek inplannen, zorgt u ervoor dat uw bedrijf is ingericht op het importeren van biologische producten. Voor uw type bedrijf moet u de volgende zaken voorbereiden/ inzichtelijk hebben tijdens het toelatingsonderzoek:

Als u de producten fysiek ontvangt, moeten de volgende onderdelen ook geborgd en inzichtelijk zijn:

Heeft u bovenstaande voorbereiding af en wilt u zich aanmelden?
Vul dan het registratieformulier op en stuur het ons toe. Zodra wij uw gegevens ontvangen en gecontroleerd hebben, bevestigen wij uw registratie en ontvangt u uw unieke Skalnummer. Tevens ontvangt u een factuur voor de registratiebijdrage. Wij voeren een toelatingsonderzoek uit op uw bedrijf. De inspecteur gaat dan samen met u na of uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Hij noteert deze bevindingen in een rapport. Op kantoor beoordelen wij dit rapport.Bij een positieve beoordeling ontvangt u een certificaat. Vanaf dat moment kunt u biologische producten gaan importeren.
Onze planners nemen contact met u op om het toelatingsonderzoek in te plannen. Er is een spoedprocedure mogelijk. Dan voeren we het toelatingsonderzoek uit binnen 10 werkdagen. Hiervoor worden extra kosten berekend, zie ons tarievenblad.