Mobile menu trigger

Biologische Inputlijst

De Skal inputlijst is een publieke lijst van commerciële middelen die gebruikt mogen worden in de biologische landbouw.

De lijst beperkt zich tot nu toe tot meststoffen, bodemverbeteraars, gewasbeschermingsmiddelen en gerelateerde producten, kortweg 'inputs'. Het gebruik van inputs is toegestaan wanneer andere teeltmaatregelen onvoldoende blijken. Voor gebruik van de middelen op de Skal inputlijst gelden de in Nederland van toepassing zijnde gebruiksvoorschriften.

Diervoeders

In de zomer van 2022 breidt de lijst uit met een categorie voor diervoeders. Vanaf februari 2022 kunnen leveranciers hun producten indienen bij FiBL ter beoordeling. De gebruikers kunnen vanaf de zomer in de lijst gaan zoeken of het product er ook tussen staat. Op de lijst komen dan producten, die toegestaan zijn om in de biologische landbouw te gebruiken, maar niet-biologisch zijn.

  • Bent u leverancier van meststoffen, bodemverbeteraars, gewasbeschermingsmiddelen en gerelateerde producten (commerciële middelen)? Klik hier voor uitleg over de inputlijst.
  • Bent u een biologische landbouwer en gebruikt u meststoffen, bodemverbeteraars, gewasbeschermingsmiddelen en gerelateerde producten? Klik hier voor uitleg voor uitleg over het gebruik van de inputlijst.
  • Bent u leverancier van niet-biologische aanvullende diervoeders en/of kuilvoeradditieven? Klik hier voor uitleg uitleg over de inputlijst.
  • Bent u een biologische landbouwer en gebruikt u niet-biologische aanvullende diervoeders en/of kuilvoeradditieven? Klik hier voor uitleg over het gebruik van de inputlijst.

Laatste update: 30-03-2022. Kijk hier voor het archief vanaf 2016.


Open de inputlijst

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle