Mobile menu trigger

“Wel eens van Skal gehoord?”

Dat ik nu de jongste Specialist Toezicht ben bij Skal is allemaal te danken aan de vraag van een mede-student in de kroeg: “Wel eens van Skal gehoord, misschien is dat iets voor jou?”
Na een succesvolle stage is Skal mijn eerste werkgever. Naar de kroeg gaan levert dus zeker iets op!

Als stage-opdracht heb ik een portaal ontwikkeld waar biologische bedrijven meldingen kunnen doen van onder andere residu-vondsten in hun bio- producten. Dat proces van meldingen doen heb ik kunnen stroomlijnen en onderbouwd met theoretische kennis. Het portaal is nu live in het klantengebied Mijn.Skal.nl. Een lekker concreet resultaat.

Tijdens mijn studie Biologische Landbouw in Wageningen heb ik gekozen voor de specialisatie Agro-ecologie. Vooral omdat ik geïnteresseerd ben in het verduurzamen van de landbouw. Biologisch is voor mij geen eindoplossing, maar het heeft wel veel te bieden waar de gangbare landbouw van kan leren. Bijvoorbeeld in de keuze voor natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen of het gebruik van methoden voor het onderhouden van een kwalitatief goede bodem.

Sinds ik in dienst ben bij Skal ben ik bezig om het meldingenportaal nog verder te verbeteren, zodat bedrijven in de toekomst ook inzicht krijgen in het proces van de afhandeling na de melding.
Daarnaast draai ik mee in het maken van een brancheplan voor het toezicht op de akkerbouw. Dat is een soort meerjarenvisie op hoe Skal in de toekomst toezicht gaat houden op deze sector.
Ik vind het leuk dat ik veel vrijheid in mijn werk heb en zelf onderwerpen kan oppakken waar ik verbetermogelijkheden zie. Vergeleken met mijn collega’s heb ik weinig ervaring, soms is dat bij inhoudelijke dossiers een nadeel. Maar bij de ontwikkeling van nieuwe middelen en methoden kan het ook een voordeel zijn. Ik kan me ergens volledig in storten zonder de ballast van ervaring, ik kan er mijn energie erg goed in kwijt. Vaak blijkt er meer mogelijk dan gedacht. Dat ik inhoudelijk minder kennis heb dan mijn collega’s probeer ik op te vangen door vooral veel vragen te stellen, gelukkig kunnen mijn collega’s dat wel waarderen.

In de kroeg kom ik nog steeds, je weet immers maar nooit wat dat je oplevert!

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle