Mobile menu trigger

Interview met nieuwe directeur Nicolette Klijn

Kennismaking met Nicolette Klijn, sinds maart directeur van Skal Biocontrole

Wat zijn jouw eerste indrukken van Skal Biocontrole?
Het valt mij op dat er bij Skal écht betrokken medewerkers werken. Professionals die zo effectief mogelijk werken aan de taken waar Skal voor staat. Er is veel aandacht voor een goed proces. Er werken hier mensen met kennis en hart voor de biologische sector. Dat zie ik terug bij de inspecteurs, de kantoormedewerkers, maar ook bij het bestuur.

En: heb je ook al een beeld van wat er beter kan bij Skal?
Alles kan altijd beter, zeg ik dan. Maar inhoudelijk zijn de uitdagingen de komende jaren: de groei van de sector en de nieuwe biologische regelgeving. Dit vraagt aanpassingsvermogen van de organisatie. Daar moeten we nu al op anticiperen.

Wat is jour rol in al deze veranderingen?
Ik faciliteer graag dat de organisatie goed presteert. In verbinding met de verschillende stakeholders zal ik ervoor zorgen dat de organisatie blijft doen waar ze voor staat: via toezicht en certificering bijdragen aan de betrouwbaarheid van de biologische sector. We zetten nu erg in op capaciteitsuitbreiding om de groei op te vangen. Maar om adequaat alle inspecties uit te voeren is er ook winst te behalen in een goede voorbereiding van de inspectie. Dit moeten bedrijven faciliteren. Dus de uitdaging van kwalitatief goede inspecties ligt aan beide kanten: bij Skal én bij het bedrijf waar we de inspectie uitvoeren.

Hoe ga jij de biologische sector leren kennen?
De biologische sector is niet nieuw voor mij. Maar de rol als directeur van Skal natuurlijk wel. Daarom zal ik de komende maanden ook veel gaan kennismaken met de verschillende spelers. Door inspecties bij te wonen, maar ook door kennis te maken met sectororganisaties. Ik ga graag het gesprek aan over de thema’s die nu spelen: de (internationale) groei van de bio-sector, de residuendiscussie en het Europese level playing field, om er maar een paar te noemen. Mijn oproep aan bedrijven is dan ook om me vooral uit te nodigen voor relevante bijeenkomsten. Dus: uitnodigingen zijn van harte welkom!

Wat is jouw favoriete bio-product?
Moeilijke keuze! Eigenlijk houd ik van alle biologische zuivelproducten, maar in het bijzonder van goede biologische kaas.

Bezoekadres
Skal Biocontrole
Dr. Klinkertweg 28a
8025 BS Zwolle
Postadres
Skal Biocontrole
Postbus 384
8000 AJ Zwolle